produkty-dzem-zurawinowy-2

Dżem żurawinowy (ksylitol)

Owoce wykorzystywane do produkcji dżemu to żurawina bagienna (błotna- Vaccinium Vaccinium oxycoccus). Zbierana jest w najdalszych ostępach bagiennych naszej puszczy. Nie jest to owoc uprawny, zbierany wyłącznie ze stanu naturalnego. Dżem posiada unikalny słodko-kwaśny smak, piękny szklisty bordowy kolor, wysoka zawartość naturalnych pektyn sprawia, że konsystencja dżemu jest stała. Do produkcji dżemu wykorzystywane są jedynie owoce żurawiny bagiennej oraz cukier. Dżem żurawinowy ze względu na swoją tradycyjną recepturę przekazywaną z pokolenia na pokolenie zyskał miano produktu tradycyjnego województwa lubelskiego.

Do produkcji dżemu wykorzystujemy jedynie owoce żurawiny bagiennej oraz cukier brzozowy (ksylitol). Cukier brzozowy nie podnosi indeksu glikemicznego, dlatego nasz produkt jest rekomendowany dla diabetyków.

Pojemności: 200 ml

Zacznij pisać i wciśnij Enter aby wyszukać